
کاربرد انواع میلگرد در ساختمان
میلگرد یکی از اساسیترین و پرفروشترین مقطع فولادی است که در احداث ساختمان، بسیار کاربرد دارد. همانطور که در مقالات قبلی نیز اشاره شد، میلگردها چند نوع اند مانند میلگرد ساده و میلگرد آجدار. اولین تفاوت میلگردها در سایز آنهاست. اما کاربرد میلگرد در ساختمان سازی چیست؟ در این مقاله میخواهیم به کاربرد انواع میلگرد در صنعت ساختمان سازی اشاره کنیم. در ارامه با ما همراه باشید.
کاربرد انواع میلگرد
همانطور که در مقاله آشنایی با انواع میلگرد گفته شد، میلگرد ها بر اساس استاندارد به دسته بندیهای مختلفی تقسیم میشوند. میلگردهای ساده و آجدار پرکاربردترین نوع میلگرد هایی هستند که در صنعت ساختمان سازی استفاده میشوند. این مقاطع فولادی، وظیفه تحمل وزن و فشار زیادی را بر عهده دارند.
بسیاری از افراد تصور میکنند میلگردها فقط در ستون ها مورد استفاده هستند. اما این چنین نیست! در حالت کلی میلگردها از پایینترین نقطه ساختمان تا بالاترین نقطه آن برای شکل دادن به ساختمان کاربرد دارند. قاعدتا انتخاب بهترین میلگرد برای ساختمان سازی، برای افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، بسیار مهم میباشد.
کاربرد میلگرد ساده در ساختمان سازی
همانطور که قبلا نیز اشاره شده است، میلگردهای ساده به میلگردهایی گفته میشود که دارای سطحی صاف و بدون آج هستند. میلگردهای ساده با قطری 6 تا 50 میلی متر به بازار عرضه میشوند.
میلگردهای ساده به راحتی قابلیت خمکاری و جوشکاری دارند. بنابراین در سازه هایی سنگین مانند پل ها و... از این نوع میلگردها استفاده نمیشود. از کاربرد میلگرد ساده در ساختمان سازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اتصالات ساختمانی
- قطعات خودروسازی
- اتصالات زیربنایی در جاده ها و بزرگراه ها
- ساختن اتصالات صنعتی
کاربرد میله های آجدار در ساختمان
میلگرد های آجدار امروزه به طور گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرند. بر خلاف میلگرهای ساده، دارای آج هستند و فرورفتگی هایی در سطح خود دارند. این نوع میلگردها در مقابل خمکاری مقاومت بالایی دارند و این موضوع باعث است تا این نوع میلگرد مشکل فرسودگی و... نداشته و به خوبی درون بتن قرار گیرند.
میلگردهای آجدار با افزایش سطح مقاومت کششی در سازه های بتنی، باعث استحکام آن میشوند. میلگردهای آجدار با قطر 6 تا 50 میلی متر ساخته و تولید میشوند. از ویژگی ها و کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مورد استفاده در انواع سازه های بتنی مانند پل ها، ایستگاه های اتوبوس، برج ها و ساختمان ها
- قابل استفاده به منظور تقویت سازه و مقاوم سازی آن در برابر زلزله
- بهترین گزینه برای مسلح کردن بتن و جلوگیری از تخریب کوتاه مدت آن
سایر کاربردهای میلگرد
همانطور که گفته شد، میلگردها انواع مختلفی دارند که در ادام به چند مورد دیگر از آنها خواهیم پرداخت:
میلگردهای اروپایی
این میلگردها از منگنز ساخته میشوند و از قابلیت خمکاری بالایی برخوردارند. میلگردهای اروپایی برای مناطقی که دارای شرایط آب و هوایی بدی قرار دارند مانند: زلزله، طوفان، سیل و... مناسب نیستند.
میلگرد با فولاد کربن
این نوع میلگردها به میلگرد سیاه نیز مشهورند. این نوع میلگردها برای شرایط آب و هوایی مرطوب و شرجی بسیار مناسب اند. بصورت کلی میلگردهای فولاد کربنی بهترین گزینه برای ساخت و ساز میباشند.
میلگرد فایبرگلاس پلیمر
میلگردهای فایبر گلاس پلیمر به دلیل مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، در پروژههای ساخت و ساز و سایر پروژهها مورد استفاده قرار میگیرند.
میلگردهای دارای پوشش اپوکسی
این میلگردها قیمت بالاتری نسبت به سایر میلگردها دارند. در مناطقی که با آب نمک در تماس اند و یا خطر خوردگی وجود دارد، مورد استفاده قرار میگیرند. تنها مشکل پوشش اپوکسی اینست که میتواند بسیار ظریف باشد.
میلگرد گالوانیزه
میلگرد گلالوانیزه نسبت به میلگرد فولاد کربن، 40 برابر از مقاومت بیشتری در برابر خوردگی برخوردار است و به همین دلیل قیمت بالاتری نیز دارد.
میلگرد فولادی ضد زنگ
میلگرد فولادی ضد زنگ، به نوعی گرانترین نوع میلگرد در بازار است. این میلگرد 1500 برابر مقاومت بالاتری در برابر خوردگی دارد. بنابراین استفاده از این نوع میلگرد بسیار پر هزینه است. این نوع میلگردها در فرفوژه کاریها، نگه دارنده ها و... کاربرد بسیاری دارند.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید، کاربرد میلگردها در صنعت ساختمان سازی، اهمیت بسیار زیادی دارد. هر کدام از انواع میلگردها دارای کاربردی متفاوت میباشند. بر این اساس، شما باید با توجه به پروژهی مد نظر خودتان، بهترین نوع مقطع فولادی را انتخاب و استفاده کنید تا ملزم به پرداخت هزینه های اضافی نشوید.